Meslek Yüksekokulları Akademik Genel Kurulu

Meslek Yüksekokulları Akademik Genel Kurulu
09.05.2017
669
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde Meslek Yüksekokulları Akademik Genel Kurulu Toplantısı düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, MYO Müdürleri ve öğretim elemanları katıldı.

Üniversite-sanayi işbirliği başarılı bir şekilde devam ediyor

Sakarya Üniversitesi’nde yapılan kalite çalışmaları, dış değerlendirme süreçleri ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Elmas, “Dünyadaki akreditasyon kurumlarına büyük oranda uyumlu bir kalite ve akreditasyon modeli geliştirdik. Üniversitemizin bu modeli, akreditasyon ve kalite yönetimi ana konularını içeriyor,  vizyonumuz, misyonumuz, stratejilerimiz ile öğrenme sonuçlarının da bu modelin önemli noktalarını oluşturuyor. Eğitim ve öğretim faaliyetleri yanında kalite ve akreditasyon çalışmalarına da önem veriyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modelinin Türkiye’ye örnek olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Elmas, “Artık dünyada tüm işlerde olduğu gibi eğitim- öğretimde de sonuç odaklı olduğu için çıktıya bakılıyor. Mezunların bilgi ve yetkinliği ne kadar ve ne düzeyde olduğu,  kolay iş bulabilmesi, piyasaya ve dünyaya ne kadar sürede adapte olduğu önemli veriler. Dolayısıyla beş yıl önce, bize eğitim de sonuç olarak üretken, Sakarya’nın iş dünyasındaki gelişmelerini dikkate alarak öğrencilerimize 30-40 senedir konuşulan üniversite, sanayi işbirliği projesini başlattık ve başarılı bir şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşletmeler ve öğrencilerimizin modelimize memnuniyeti yüksek

Akademik Kurulun açılışında konuşan Prof. Dr. Sarıbıyık, 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli, yenilikler, yapılan memnuiyet anketleri hakkında bilgi verdi. 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeline işletmeler tarafından talebin yüksek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, “Şuana kadar yapılan talebin yüzde 85’ini karşıladık. İşletme ve öğrenci anket sonuçlarını incelediğimiz de bu işi başarı ile yürüttüğümüzü görüyoruz. En çok sorulan sorulardan biri olan ücretlendirme ile ilgili ise, 6764 sayılı Kanununa göre, işletmelerde mesleki ve teknik eğitim gören örgün eğitim öğrencilerine, asgari ücretin net tutarının 20 ve üzeri içi çalıştıran işyerlerinde 1/3’ü, 20’den az çalıştıran işyerlerinde 2/3’ü İşsizlik Fonu’ndan Devlet katkısı olarak ödenir hükmü getirilmiştir” dedi.

Meslek Yüksekokullarında bulunan öğretim elemanları için 3+1 Uygulamalı Eğitim Modelinin önemli bir şans olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, “Öğretim elemanları, sanayi ve işletmelerle ortak Ar-Ge çalışmaları, güncel teknoloji takibi, firma altyapısının kullanımı ve üniversite sanayi işbirliği konularında 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile daha kolay adımlar atabilmekte. Programlarda koordinasyon, iş dünyası ihtiyacına uygun ders içerikleri ve müfredatın güncel tutulması modelimizin diğer artıları” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda öğretim elemanları görüş ve önerilerini sundu.

09.05.2017 – MA
669 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.