Medya ve Kur’an Sempozyumu Gerçekleştirildi

Medya ve Kur’an Sempozyumu Gerçekleştirildi
28.05.2014
985
A+
A-

11. Tefsir Akademisyenleri Toplantısı ve “Medya ve Kur’an Sempozyumu” Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi. 

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Müftülüğü’nün katkılarıyla Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin organize ettiği 11. Tefsir Akademisyenleri Toplantısı ve “Medya ve Kur’an Sempozyumu” 23-24 Mayıs 2014 tarihlerinde SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İki gün süren toplantı ve sempozyuma Türkiye’nin muhtelif üniversitelerinden 200 civarında Tefsir Akademisyeni katıldı.

Açılış konuşmaları ve “Kur’an Kurslarında Kur’an’ın Anlamının Öğretimi: İmkanı, Keyfiyeti ve Sınırları” konulu panelle başlayan program “Medya ve Kur’an Sempozyumu” kapsamında yapılan iki oturum ve değerlendirme oturumu ile devam etti.

Birinci Oturumda Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan “Kur’an Mesajının İletilmesinde Kaynak Kişi/ Tebliğcide Bulunması Gereken Başat Özellik: Güvenilirlik” başlıklı tebliği Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şahan ise “ Kur’an Işığında Medyayı İlgilendiren Ahlakî İlkeler” başlıklı tebliği sundu.

İkinci Oturumda ise Doç. Dr. Erdoğan Baş “Radyo’da Kur’an Programları (Tilavet, Meal,Tefsir)” başlıklı tebliği, Prof. Dr. Hasan Elik “ Medyanın Talep ve Öncelikleri Üzerinden Yapılan Kur’an Yorumlarının Problemleri” başlıklı bit tebliğ sundu. Tebliğlerin ardından yapılan müzakerelerle konuların ayrıntılı bir şekilde tartışılma imkanı oluştu.

28/05/2014 – HM

 


985 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.