Medeniyet Neresi, Sinema Nereye Düşer?

Medeniyet Neresi, Sinema Nereye Düşer?
19.11.2013
613
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından “Medeniyet Neresi, Sinema Nereye Düşer?” isimli söyleşi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan katıldı. Söyleşide modernizm ve post modernizmin farklı dünya kültürlerine olan etkilerine değinen Kaplan, insanlığın artık entelektüel bir körleşme yaşadığını söyledi. Modernliğin siyaset üzerinden yürütülmesinin tehlikeli olduğunun altını çizen Kaplan, “Yaşadığımız çağın bizi nereye götürebileceğini anlamakta fayda var. Modernlik unutmaktır, hakikatin yitirilmesidir. Post modernlik ise unutmayı unutmaktır. Çağımızda entelektüel bir körleşmenin temellerinin atıldığını görüyoruz” dedi.

“Çağ körleşmesi insanlığın batıya mahkûmiyeti, kendisinden uzaklaşmasıdır” diyen Kaplan, şöyle devam etti: “Çin kapitalistleşerek medeniyetini geriye götürmekte, kendisinden ödün vermektedir. Japonya kapitalistleşerek artık batı uygarlığının bir parçası olmuştur. 50 yıl sonra Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya gibi ülkeler batı ülkeleri olarak anılacaklar. Şu an bütün insanlığın birikimine ulaşabilecek durumdayız. Ama batı kültürü dışındaki hiçbir kültürü, olguyu anlayabilecek durumda değiliz. Şu an biz ister kabul edelim ister etmeyelim batılıyız. Batılı algılama biçimi üzerinde hayatımızı sürdürüyoruz.”

19-11-2013 / ST
613 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.