Hafif Sağanak

Mazeretli Yazılmalar  3-7 Şubat 2020 Tarihlerinde Yapılacak

01.02.2020

2 Şubat 2020 Pazar günü gece yarısına kadar mazereti nedeniyle derse yazılma yapamayan öğrenciler, ekteki Mazeretli Derse Yazılma Başvuru Formunu doldurarak ders yazılma işlemlerini yapabilirler.

Mazeretli yazılma başvuruları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı veya birim sorumlusuna yapılacaktır.

Mazeretli yazılmada yapılabilecek ve yapılamayacak işlemler şunlardır:

1. Grup değişikliği yapılamaz (İkinci öğretimi olmayan eğitim birimleri hariç).
  2. Öğretim türü değişikliği yapılamaz.
  3. Zorunlu ya da seçmeli dersten çıkılamaz.
  4. Kotası dolan seçmeli derse yazılma yapılamaz.
  5. Hiç ders seçimi yapmayan öğrenci derse yazılma kuralları çerçevesinde ders seçimi yapabilir.
  6. Derse yazılma kuralları çerçevesinde ders ekleme işlemi yapabilir.
  7. AKTS açığını tamamlamak için fazladan Bölüm Seçmeli ders almak isteyen son sınıf öğrencileri ekteki AKTS Tamamlama Seçimlik Ders Talebi Formunu doldurarak yazılma yapabilir.

Formlar;

1. Mazeretli Derse Yazılma Başvuru Formu