Maliye Topluluğu’ndan Kariyer Günü

22.02.2017

Sakarya Üniversitesi Maliye Topluluğu’nun düzenlediği Kariyer Günü gerçekleşti.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda yapılan etkinlikte Maliye bölümü öğrencilerinin yanı sıra Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin farklı bölümlerinden öğrenciler de katıldı.

Üç oturumdan oluşan ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin akademik kariyer başlıklı ilk oturumunda Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Hakan Yavuz ve Maliye Topluluğu Akademik Başkanı Tunç İnce, akademik hayata giriş, akademik hayatta karşılaşabilecek engeller ve yapılması gerekenler konularından bahsetti.

İkinci oturumda kariyer uzmanı Veli Kayış, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Gelir Uzman Yardımcısı Mehmet İncili ise öğrencilerden gelen KPSS ve sonraki aşama olan mülakatlar hakkındaki birçok soruya cevap verdi.

Üçüncü ve son oturumda Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Ertuğrul Kocacık, mali denetim ve kariyer aşamalarından bahsederek, kariyerini mali müşavir serbest muhasebeci olarak ilerletmek isteyen öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

Öğrencilerin en çok ilgisini çeken bir diğer aktivite de uzman kariyerin gerçekleştirdiği çekilişler oldu. Eğlenceli dakikaların yaşandığı çekilişte öğrencilere kitap setleri ve kurs indirimleri gibi avantajlar hediye edildi.

22-02-2017 / ST