Madagaskarlı Öğrencimizin Yardım Projesine Büyük İlgi

18.02.2022

Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Madagaskarlı Olivier Nicolas, giriştiği insani yardım projesi ile “Kızılay 1868” dergisine konu oldu.

Susuzluktan her gün 30 çocuğun hayatını kaybettiği Madagaskar’da ihtiyaç sahibi 25 köye su kuyusu açtıran Olivier Nicolas, “Madagaskar’da eğitim, sanayi, sağlık ve tarım alanında yapılacak çok şey var. Türkiye’ye dönünce ‘Ben ülkem için ne yapabilirim?’ diye düşünmeye başladım. Bizim girişimimiz, toplum için faydalı işler yapmak isteyen gençlere sahip çıkılmasını amaçlıyor” dedi.

Olivier’nin hayat hikâyesinin, hayallerinin ve insanlık için yapmak istediklerinin konu edildiği makalede, Madagaskar’daki susuzluk sorunu ve insanların yaşadığı sıkıntılardan bahsediliyor.

Hayırsever bağışçıların desteği ile açtıkları kuyularla, çamurlu suyun sebep olduğu birçok hastalığın da önüne geçildiğini belirten Olivier, su kuyusu projesi ile milyonlarca insanın hasret kaldığı temiz içme suyuna erişimin sağlandığını kaydetti.