Lisansüstü Eğitimde Yenilik ve Gelişim Toplantısı düzenlendi

Lisansüstü Eğitimde Yenilik ve Gelişim Toplantısı düzenlendi
15.06.2024
242
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan’ın başkanlığında, lisansüstü eğitimde gelişim ve yenilikleri ele almak üzere Enstitü Müdürleri, Öğretim Geliştirme Dekanlığı, Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme Ofisi, Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü ve Mezunlar Koordinatörlüğü ile geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı, verimli tartışmalar ve önemli kararlarla sonuçlandı.

Toplantıda, girişimcilik, yapay zeka ve proje yönetimi derslerinin zorunlu hale getirilmesi, sektör derslerinin sayısının artırılması, ulusal ve uluslararası doktora öğrenci sayılarının artırılması, yeni lisansüstü programların önerilmesi gibi konular ele alındı. Ayrıca, lisansüstü öğrenciler için kariyer günleri, paneller ve seminerler düzenlenmesi, mezunlarımız ile yapılacak iş birlikleri ve etkinlikler planlanması, enstitü danışma kurullarının oluşturulması veya güncellenmesi, lisansüstü tezlerden üretilmiş uluslararası yayın sayılarının artırılması ve lisansüstü programlarının akreditasyonu üzerinde duruldu.

Toplantıda, lisansüstü eğitimde yenilikçi ve ileriye dönük adımlar atılması gerektiği vurgulandı. Belirlenen gündem maddeleri doğrultusunda, enstitüler çalışmalara başladı. Bu sayede, üniversitemizin lisansüstü eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimize daha fazla fırsat sunmak amacıyla önemli bir yol kat edilecek. Prof. Dr. Emrah Doğan, toplantının çok güzel ve verimli geçtiğini, alınan kararların üniversitemizin akademik ve araştırma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.


242 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.