Linç Atlası İsimli Çevrim İçi Sergi Açıldı

20.05.2022

Sakarya Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Anasanat Dalı öğrencisi Zehra Karataş’ın yüksek lisans tez çalışması kapsamında hazırladığı çevrim içi sergi 19 Mayıs 2022 Perşembe günü açıldı.

Sosyal medyada yaygınlaşan linç kültürünü ele aldığı çalışmasında Aby Warburg’un “Mnemosyne Atlas” olarak isimlendirdiği çalışmalarından esinlenen Zehra Karataş, “Linç Atlasları” oluşturdu. Bu kapsamda Sezen Aksu, Erkan Oğur, Mabel Matiz, Atakan Kayalar, Gülşen ve Suna Yıldızoğlu’nun sosyal medyada yaşadığı linç olaylarını Twitter özelinde toplayarak atlas haline getiren Zehra Karataş, çalışmasını sanatseverlerin beğenisine sundu.

Zehra Karataş’ın hazırladığı Linç Atlası isimli çevrim içi sergi “dijitallincatlasi.com” adresinden 19-30 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir.