Kyonggi Üniversitesi ile İşbirliği

Kyonggi Üniversitesi ile İşbirliği
01.03.2012
1.290
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Güney Kore’nin Seul kentinde bulunan Kyonggi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman 21-24 Şubat tarihleri arasında bazı üniversitelerle işbirliği yapmak amacıyla Güney Kore’ye nin başkenti Seul’e bir ziyarette bulundular.

Ziyarette Sakarya Üniversitesi ve Seul’de bulunan Kyonggi Üniversitesi işbirliği protokolü imzalandı. Protokol gereği iki üniversitesi ortak araştırma konuları belirleyecek, ortak ders, konferans ve seminer düzenleyecek ve araştırma sonuçlarını paylaşacak. Ayrıca iki üniversite öğretim elemanı ve öğrenci değişimi konusunda da  işbirliğine gidecek.

Ziyarette ayrıca Sakarya Üniversitesi’nin koordine ettiği 4. Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’nın  (ISTEC’2013) , Kyonggi Üniversitesi ev sahipliğinde Seul’de düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. İşman, daha sonra Seul’de bulunan Konkuk Üniversitesi ve Stony Brooke Devlet Üniversitesi  (SUNY, State University of Stony Brooke) ile uluslararası konferanslar, öğrenci alışverişi ve çeşitli bilimsel aktiviteler için ortak çalışma konusunda ön görüşme yaptılar.

Seul’de bulunan Türk Büyükelçiliğini de ziyaret eden Yalçın ve İşman, SAÜ’nün uluslararası etkinlikleri çerçevesinde Güney Kore’deki üniversitelerle yaptığı işbirlikleri hakkında bilgi vererek  destek istediler.

29/02/2012 – Haber Merkezi


1.290 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.