Kütüphane ve Dokümantasyondan İki Ayrı Seminer

Kütüphane ve Dokümantasyondan İki Ayrı Seminer
10.10.2017
864
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” ile “Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı” konulu iki ayrı seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen seminerlerin sonunda katılımcılara sertifika verildi. “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” konulu seminerde tek giriş noktasından tüm kaynaklara erişim, detaylı daraltıcılar, Web of Science, Scopus makaleleri ve atıf sayıları, otomatik kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları, kişiye özel fonksiyonlar gibi konularda katılımcılara bilgi aktarıldı.

Online dil eğitimi

İkinci seminerde ise dünyanın en çok tercih edilen online dil eğitim araçlarından “Rosetta Stone” ile ilgili katılımcılara eğitim verildi. ‘Dynamic Immersion’ adlı yöntem ile 22 binden fazla okula ve 12 binin üzerinde kuruma 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Rosetta Stone ile 30 farklı dilden birisini seçme olanağı bulunuyor. Rosetta Stone’da Almanca, Arapça, Çince, Endonezya Dili, Farsça, İrlanda Dili, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Rusça, Urduca ve Türkçe gibi birçok dilden birisi seçilebilirken, konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini doğal bir şekilde öğreten program sayesinde ezber ve çeviri zorunluluğu da ortadan kalkıyor.

Mobil uygulama ile de kullanılabilen etkileşimli yaklaşıma sahip program sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden istenildiği zaman programa erişim mümkün hale geliyor.

10-10-2017 / ST


864 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.