Küreselleşme Konuşuldu

Küreselleşme Konuşuldu
20.10.2011
628
A+
A-

 

Sosyoloji Topluluğu’nun Etkinliğinde Küreselleşme Konuşuldu.

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu ile Avrupa Birliği Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “21. Yüzyılda Küreselleşme Dinamikleri ve Toplum Üzerine Etkileri” adlı konferansa Amerika Nevada Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Berch Berberoğlu konuk oldu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta küreselleşmenin siyasi, askeri, sosyal, kültürel, iktisadi, çevresel, ideolojik,politik yönleri tartışıldı.

Öğrencilerin küresel düzen ve Amerika ile ilgili sorularını yanıtlayan Berberoğlu, Amerika’nın öyle bilindiği gibi  dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmadığını,ekonomik durumunun kötü durumda olduğunu ve daha kötü olacağını söyledi. Berberoğlu şöyle konuştu:

“Amerika’nın federal ve eyalet borçlarının toplamı 135 trilyon dolar. Amerikan devletinde bu borçları ödeyecek para yok. Amerika bu borçlarını pek fazla dikkate almadan yoluna devam ediyor ayrıca Amerika’nın bu kadar borçlu olduğu gündeme gelmiyor,bilinmiyor. Amerika’nın durumuna bakılırsa artık öyle sanıldığı gibi dünyanın en zengin ülkelerinden biri değildir. Şuan itibariyle Amerika’da herkes kendi hayatını kurtarmaya uğraşmakla meşgul. Maddi durumuna göre keyif yapan,sefa içinde yaşayan  insanlar da bulunuyor ancak genel duruma bakıldığı zaman halkın çoğunluğu sefalet içinde ve borç batağında” dedi.

Amerika’nın bu kadar borç yükünü kaldıramayacağını ifade eden Berberolğu “Amerika batmaz denilen Titanik gemisi gibi batacak” dedi.

19/10/2011 – Mehmet Akgül

 

 
628 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.