Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması
02.05.2017
699
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Lugatu’d-Dât öğrenci topluluğunun katkılarıyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenlendi.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Güman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim’i güzel ve usulüne uygun okumanın önemine ve faziletine dair bazı hadisler zikreden Doç. Dr. Güman, ecdadımızın da özellikle selâtin camilerinde görev yapacak müezzin ve imam-hatiplerin güzel sesli ve Kur’an-ı usulüne uygun okuyanlardan seçilmesine önem verdiklerini belirtti. Doç. Dr. Güman, “Şüphesiz bunda merkezi camilerdeki din görevlilerinin vazife ve ibadetleri icra etmenin yanı sıra temsil ve tebliğ vazifelerinde yüklendikleri sorumluluğun fazla olmasının etkisi bulunmaktadır. Nitekim güzel bir ezan sesi ve Kur’an tilavetinden dolayı bazı insanların İslam’ı ilgi duyduğuna ve ihtidâ ettiğine dair hikayeler çoğu kimsenin malumudur” dedi.

Daha sonra SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Harun Abacı, Öğr. Gör. Musa Öziş, Öğr. Gör. İlyas Şanlı ve Orhan Camiî İmam Hatibi Mustafa Aydın’dan oluşan jüri heyeti, dereceye girenler öğrencileri belirledi. Buna göre; Melih Albayrakoğlu birinci, Burak İğdi ikinci, Durmuş Bulut üçüncü ve Enes Var dördüncü oldu. Ödül olarak birinciye umre, ikinciye tam altın ve üçüncüye yarım altın takdim edildi.

02-05-2017 / ST
699 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.