Kosova Tarihinin En Büyük Konferansı

Kosova Tarihinin En Büyük Konferansı
13.09.2012
626
A+
A-

“1.Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansı”  17 ülkeden  yaklaşık 400 bilim adamının katılımı ile sona erdi.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tosun’un yaptığı “1.Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansına” (IECMSA)  17 farklı ülkeden yaklaşık 400 bilim adamı katıldı.

Sakarya Üniversitesi, Kosova Priştina Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen “1. Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları” 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında Kosova’da gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rugova Muje, Kosova Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani, Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Rame Buja ile Matematik alanında yetkin isimlerin katıldığı kongreye 17 farklı ülkeden yaklaşık 400 Bilim adamı katıldı.

Kongrede,  Matematiğin Farklı Anabilim Dallarının dışında, Matematik Eğitimi, Mühendislik Matematiği ve İstatistik alanlarında, 6 çağrılı konuşma, 242 sözlü sunum ve 36 poster sunuldu. Bilim Programlarının yanı sıra kültürel programlar içeren Kongrede, 1 Arnavut kültür gecesi, 2 Türk kültür gecesi düzenlendi. Kongrenin 4. ve 5. günleri Prizren ve Mamuşa’ya kültür gezisi düzenlendi.

Konferansın sonunda ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tosun, Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansı’nın gelecek yıl Bosna-Hersek’te düzenleneceğini söyledi.

13/09/2012 – YC

 
626 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.