Hafif Sağanak

Kitap Sayısı 142 Bini Aştı

05.01.2012

Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi’nde basılı kitap sayısı 142 bini aştı. Ayrıca çevrimiçi erişimle milyonlarca kaynağa ulaşmak mümkün.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde  2011 yılında 5.431 adeti Türkçe,  3.624 adeti yabancı dilde olmak üzere toplam 9055 kitap ve 460 DVD satın alınarak okuyucuların hizmetine sunuldu. Ayrıca Springer Yayınevine ait 25 bin 743 e-kitap online olarak tam metin erişime açıldı.

Milyonlarca Kaynağa Online Erişim

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve bağlı birimlerdeki kütüphanelerde 133 bin 526 kitap, 5 bin 875 tez, 3 bin191 CD-DVD olmak üzere toplam 142 bin 592 bilgi kaynağı ve 1.685 adet basılı dergi bulunuyor.  Elektronik veri tabanı abonelikleri ile 27 bin 827 e-dergiye, 120 bin 534 e-kitaba ve 1 milyon 200 binin üzerinde e-teze erişilebiliyor. Ayrıca Time dergisinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişimi de mümkün.

Öğrencilerin üniversite içinde daha fazla vakit geçirecekleri ortamları oluşturma ve öğrencilerin sınıf dışı çalışmalara daha fazla vakit harcamalarını sağlamak için kütüphane 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Kütüphane ile ayrıntılı bilgi www.kutuphane.sakarya.edu.tr adresinden edinilebilir.

05/01/2011  –  Haber Merkezi