Kitabını 15 Temmuz Şehitlerine Adadı

Kitabını 15 Temmuz Şehitlerine Adadı
17.10.2016
843
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Özkan, ‘Olasılık ve İstatistik’ kitabını 15 Temmuz şehitlerine adadı. ’15 Temmuz Şehitleri olmasaydı, tüm emekler boşa gidecekti’ diyen Özkan’ın kitabının arkasında “15 Temmuz 2016 Kalkışmasında hainlere ilk kurşunu sıkarak vatan uğruna canını feda eden Ömer Halisdemir’in şahsında kahraman şehit ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz” ifadeleri yer aldı.

Kitabı tamamladığım sırada kalkışma olduğunu öğrendim

Prof. Dr. Özkan; “Üzerinde çalıştığım Olasılık ve İstatistik kitabımım son noktasını, 15 Temmuz 2016 gecesi saat 22.30 -23.00 civarında koydum. İstanbul’da kızımın evinde bilgisayarımda son düzenlemeleri yaptığım sırada, eşimin darbe olmuş sözü dikkatimi çekti, Boğaziçi Köprüsü’nü kapatan tankların haberini gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlara sahip çıkın’ demesiyle Kısıklı’ya doğru yürümeye başladım. Sabah her şey normale dönünce huzura kavuştuk” diye konuştu.

Hain kalkışma başarılı olsaydı “Olasılık ve İstatistik” kitabının yayınlanamayacağını ve emeklerinin boşa gideceğini dile getiren Prof. Dr. Özkan, “Kitabımın bugün basılmış olmasını 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyum. Kitabımın arka kapağına Ömer Halisdemir’in resmini koyarak kahramanlarımıza minnet ve şükran borçlu olduğumuzu belirtmek istedim, gençlerimize de bir ders olsun diye düşündüm” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özkan, “Sakarya Üniversitesi’nden Adil Öksüz gibi bir hainin çıkmasından derin bir üzüntü yaşadık. Sakarya Üniversitesinin bir mensubu olarak bu bizleri çok rencide etti, Üniversitemizin ismini lekeledi. Kendimce ne yapabilirim derken, 15 Temmuzdan sonra basılan ilk akademik yayının arka kapağında kahraman şehidimizin resmi olsun istedim” diye konuştu.

İstatistik dersleri için faydalı bir kaynak

Olasılık ve İstatistik kitabının istatistik dersi alan tüm öğrenciler için faydalı bir kaynak olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi ve diğer fakültelerde istatistik zorunlu bir dersi olarak okutulmaktadır. İstatistik, çoğu bölümde de zorunlu ders haline geldi. Örneğin MÜDEK kapsamında Mühendislik Fakültesindeki Olasılık ve İstatistik dersi zorunlu oldu. Biz de müfredatını hazırladık. Bir mühendisin bu derste hangi konuları bilmesi gerektiğini enine boyuna düşünülerek on dört haftalık ders programı hazırlandı ve SABİS’ te yayınlandı” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde tüm bölümlerde istatistik dersinin müfredatının aynı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özkan, “Tüm fakültelerde, istatistik dersleri aynı müfredatla uygulanıyor. Yani Mühendislik Fakültesi’ndeki istatistik dersiyle Siyasal Bilimler Fakültesi’ndeki istatistik dersi arasında müfredat bakımdan hiçbir fark yok. Öğrencilerimiz kendilerine gerekli bilgilerle donanımlı hale geliyorlar” dedi.

17/10/2016 – MfyA

Prof Dr Yilmaz Ozkan


843 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.