Kişisel Motivasyonun Kelebek Etkisi

Kişisel Motivasyonun Kelebek Etkisi
06.04.2018
1.802
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Kişisel Motivasyonun Kelebek Etkisi” başlıklı bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe Kırkpınar Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Zuhal Erol konuşmacı olarak katıldı.

Kişisel motivasyon ve kelebek etkisi teorisi hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Erol, “Motivasyon kültürden kültüre, cinsiyetten cinsiyete değişen bir içsel güçtür. Şöyle düşünelim; kelebek kozaları bizim içimizde tatmin edilmeyi bekleyen motivasyonlarımız olsun. Sabahtan akşama kadar hayatımızın her alanında kozalar bizim içerimizde ama bu kozaları çeşitli nedenlerle kelebek haline gelmeden içimizde yok ediyoruz. İçimizdeki motivasyon kozalarını eğer büyütüp birer kelebeğe dönüştürebilirsek, giderilmesi gereken ihtiyaçlarımız giderilmiş olur ve eyleme geçebiliriz” dedi.

Konuşmasında kişisel motivasyonun açığa çıkarılmasının öneminden de bahseden Öğr. Gör. Erol, “Etrafınızdaki insanların başarı hikâyelerini okuyun. Günlük gazetelerde bile size ilham verebilecek ve motive edebilecek düzinelerce başarı hikâyeleri var. Kendisinden bir şeyler öğrenebileceğiniz rol modellerinden seçin. Bu kişi sizin saygı duyduğunuz, olmak istediğiniz birisi olsun” ifadelerini kullandı.

Kişisel motivasyonun kişinin kendisini eğitmesiyle yakından ilişkisi olduğunun altını çizen Öğr. Gör. Erol, “Hedef ya da hayaliniz ile ilgili her şeyi okuyun, konuşun, dinleyin ve öğrenin. Eğer bir yazar olmak istiyorsanız, ders alın, kitaplar okuyun, yazın, diğer yazarlarla görüşün. Hangi alanda ilerlemek istiyorsanız o alanda kendinizi eğitin. Bunlar sizin motivasyonunuzu arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Etkinlik, konuşmacı Öğr. Gör. Zuhal Erol’e teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.

06/04/2018 – HK


1.802 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.