Kazakistanlı Öğrencilerden Nevruz Coşkusu

Kazakistanlı Öğrencilerden Nevruz Coşkusu
22.03.2022
1.325
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kazakistan Öğrenci Topluluğu ve Türk Dünyası Topluluğu tarafından Geleneksel Nevruz Bayramı Şenliği düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe; SAÜ Türk Dünyası Başkanı, SUBÜ Dil Eğitim Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serhat Küçük ve öğrenciler katıldı.

Baharın gelişinin kutlandığı ve doğanın uyanışının simgelendiği Nevruz Bayramı Şenliğinin açılışında konuşan Zhantore Shalabay, “Yaklaşık 2 bin beş yüz yıldır kutlanan baharın ve yeni doğuşun habercisi olan Nevruz Bayramı Türk toplumuna mutluluk ve huzur getirsin.” diyerek Nevruzun tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni etti.

Dünyanın döngüsü ve devamlılığı için Nevruzun büyük önem arz ettiğini söyleyen Doç. Dr. Serhat Küçük, “Bugün çok güzel bir gün mutlu ve neşeliyiz. Bugünün herkese hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Etkinlikte Türk Kültürünün köklü ve zengin bir geçmişi olduğunu vurgulayan Nevruz Bayramı’nın tanıtım videosu izletilirken, Kazak Kültürünün örf ve adetlerini anlatan tiyatro oyunları, yöresel dans ve müzik gösterileri sergilendi.

Etkinlik, Türk ve Kazak şarkılarının seslendirildiği koro gösteriminin ardından sona erdi.

 

Haber: Rabia Uçar

Fotoğraf:Rabia Uçar-Furkan Uslu

 

 

 
1.325 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.