Kazakistan’ın Bağımsızlık Yıldönümü Kutlandı

16.12.2015

Kazakistan Cumhuriyetinin Bağımsızlığının 24. yıl dönümünde Sakarya Üniversitesi Kazakistan Öğrenci Topluluğu tarafından bir program düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa SAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Kazakistan Konsolosu Serzhan Sarsenbayev ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Prof. Dr. Musa Eken, “Orta Asya’nın yükselen yıldızı, kardeş ülke Kazakistan’ın 24’ün yaşını kutluyorum. Bu kadar kısa sürede büyük bir sıçrama yapan Kazakistan’ın ileride ekonomi olarak Asya’nın önemli bir ülkesi olacağına yürekten inanıyoruz. Başta Devlet Başkanı  Nursultan Nazarbayev, Kazakistan yönetimi ve halkını tebrik ediyorum” dedi.

Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyleyen Serzhan Sarsenbayev, kardeş ülke Türkiye ile Kazakistan arasında çok önemli ilişkilerin olduğunu bunun daha da artması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Program Kazak öğrencilerin hazırladığı skeç, şarkı, şiir ve dans gösterileri ile devam etti.

15/12/2015 – MA