Kazakistan Bağımsızlığının 31. Yıl Dönümü Kutlandı

12.12.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kazakistan Öğrenci Topluluğu tarafından Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlığının 31. yıl dönümünde bir program düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Rayev, Kazakistan Başkonsolosluğundan bir heyet ve öğrenciler katıldı.

Programda bu yıl 31. bağımsızlık yıl dönümünü kutlayan Kazakistan için bağımsızlığın temel bir değer olduğu vurgulandı. Kazakistan’da bağımsızlığın barışçıl bir şekilde elde edilerek Kazakistan’ın uygar devletler arasında yer aldığı ifade edildi. Kazakistan’ın çeşitli zorlukların üstesinden gelerek 31 yılda bağımsız bir Kazakistan Cumhuriyeti haline geldiği aktarıldı.

Etkinlik kapsamında Kazakistan’ın kendine özgü değerlerini taşıyan yöresel oyun ve dansları sergilendi. Etkinlikte Kazakistan düğünlerini simgeleyen kısa bir tiyatro gösterisinden sonra Kazakistan yöresine ait şarkılar seslendirildi.

Haber: Furkan Özcan

Fotoğraf: Furkan Uslu