Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi
12.09.2018
8.228
A+
A-

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ 2018 – 2019 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME TAKVİMİ VE GENEL AÇIKLAMALAR

ÖDEME TARİHLERİ:

LİSANS/ÖNLİSANS

Yeni Kayıt Yapan Öğrenciler (2018 Ösys): 13- 19 Eylül 2018

Yatay Geçiş Yapacak Öğrenciler: 17- 25 Eylül 2018

Kayıt Yenilemesi Yapacak (Ara Sınıf) Öğrenciler: 13 – 19 Eylül 2018        

Mazeretli Derse Yazılma Yapacak (Ara Sınıf) Öğrenciler: 24- 28 Eylül 2018

LİSANSÜSTÜ (TEZLİ/TEZSİZ)       

Kayıt Yenilemesi Yapacak Ara Sınıf Öğrencileri: 13- 19 Eylül 2018

Mazeretli Derse Yazılma Yapacak Ara Sınıf Öğrencileri: 24 Eylül / 28 Eylül 2018

Gerekçeli Durumlarda* Ücret İade İşlemleri İçin Son Tarih: 30 Kasım 2018

*(Derslerin açılmaması-kapatılması, derslere kayıt yaptırmama v.b.)

Katkı payı ve öğrenim ücretleri miktarlarını gösteren tabloyu görmek için tıklayın

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI (2018-2019)

 

KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Katkı Payı tanımı birinci öğretim programları öğrencileri için, öğrenim ücreti tanımı ise ikinci ve uzaktan öğretim programları öğrencileri için kullanılır.     

Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak veya okudukları programın normal öğrenim süreleri içerisinde kayıt yenileme yaptıracak birinci öğretim öğrencileri katkı payı ödemez.

Katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeleri İş Bankası’nın bütün şube veznelerinden TC Kimlik Numarası ile yapılabilecektir.

İş Bankası’nda hesabı bulunanlar İnternet Bankacılığı veya İş Bankası ATM’lerinden TC Kimlik Numaraları ile ödemelerini yapabilirler.

Öğrencilerimiz önlisans, lisans veya lisansüstü öğrencisi olabileceklerinden TC Kimlik numarasından sonra eğitim almak istedikleri programa ait öğrenci numarasını seçerek borçlarını ödeyecektir.

Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Tahsilatı Görsel İşlem Sırası İçin Tıklayınız

 

Derse yazılma işlemleri, katkı payı/öğrenim ücreti ödemeleri ile bağlantılıdır. Yeni kayıt ve kayıt yenilemesi yapacak öğrenciler katkı payı/öğrenim ücreti ödemelerini (Normal program süresi içerisinde yer alan birinci öğretim öğrencileri hariç) tahsilat işlemlerinin başlangıcından derse yazılmaların son gününe kadar yapabilirler.

Derse yazılma işlemlerinden sonra yapılan/yapılacak ödemeler sadece mazeretli kayıtlar için geçerlidir. Öğrenciler mazeretli kayıt döneminde; önce derse yazılma onayını bölümlerinden aldıktan sonra (ikinci maddede belirtildiği üzere) katkı payı/öğrenim ücretini yatırabilirler.

Derse yazılmaların başladığı tarihe kadar katkı payı/öğrenim ücretini yatıran öğrenciler derse yazılmalar açıldığında ders seçimlerini yapabilirler. Derse yazılma tarihleri içerisinde veya mazeretli olarak sonradan derse yazılma yapacak öğrencilerin ödemeleri ise bankadan on-line olarak geldiğinden, ders kayıtlarını hemen yapabileceklerdir.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 46. maddesi öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretlerine ilişkin mevzuatı düzenlemekte olup kanuna www.yok.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Katkı payı/öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrenciler için; “… Öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenir. Süresi içinde katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Kayıt yaptırmadığı için öğrencilik haklarından yararlanmayanlar, daha sonraki dönemlerde kayıt yaptırmaları halinde, öğrencilik haklarından yararlanmadığı döneme ait katkı payı/öğrenim ücreti ödemez…”

Katkı payı/öğrenim ücreti banka dekontlarının öğrencilik bitimine kadar saklanması önerilir.

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri ders yazılmalarını aynı şekilde SABİS üzerinden yapacaklardır.

> Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri banka işlemlerinde Sakarya Üniversitesi’ni seçerek harç veya diğer ödemelerini yapacaklardır.

SUBÜ KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI (2018-2019)

 

SUBÜ KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
8.228 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.