Kartepe Zirvesi’nde ’15 Temmuz ve Darbeler’ Sempozyumu

Kartepe Zirvesi’nde ’15 Temmuz ve Darbeler’ Sempozyumu
25.10.2017
1.317
A+
A-

Onursal Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yaptığı ‘Kartepe Zirvesi’ 26-28 Ekim tarihlerinde Kocaeli Kartepe’de gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Onursal Başkanlığı’nda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya, İstanbul, Kocaeli Yıldırım Beyazıt ve Uluslararası Saraybosna üniversiteleri, TRT, Anadolu Ajansı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve TASEN işbirliği ile 26-28 Ekim tarihlerinde ‘Kartepe Zirvesi’ düzenlenecek. Zirve bu yıl, “15 Temmuz ve Darbeler” ana teması altında işlenecek.

Kartepe Zirvesi Düzenleme Kurulu’nda bulunan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi, Kartepe Zirvesi çalışmalarının 1 yıl öncesinden başladığı ifade etti.

26 ülkeden 187 konuşmacının katılacağı Kartepe Zirvesi’nde katılımcılar “Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkileri, Medya ve Demokrasi Sempozyumu”nda görüşlerini aktaracak. Yurt Dışından 36 Akademik Bildiri’nin sunulacağı zirvede darbelerden en çok zarar gören Şili, Arjantin, Kolombiya gibi ülkelerden başvurular ilk sıralarda yer aldı.

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen darbeleri, entelektüel ve bilimsel bir zeminde değerlendirecek olan sempozyum, siyasi aktörleri de ağırlayacak. Açılış konuşmalarını Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcı Fikri Işık yapacak.

Darbe konusunun tüm yönleriyle ele alınacağı Zirve’de, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri Günter Verhaugen ‘Avrupa Birliği Felsefesi ve Demokrasinin Darbelere Karşı Korunma Refleksleri’ başlıklı bir konferans verecek. Daha birçok uluslararası önemli ismin olduğu sempozyumda aynı zamanda Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov ve Bosna Hersek Federasyonu Parlemantosu Temsilciler Meclis Başkanı Edin Music de konuşmacı olarak yer alacak.

Zirvede, Hande Fırat, Yazar Nevzat Çiçek, Oğuz Haksever, Fatih Er ve Gazeteci Yazar Nedim Şener, Al Jazeera Eski Ceo’su Wadah Khanfar gibi deneyimli isimler de medyanın toplumsal ve siyasal olaylardaki rolü ve küresel medyanın etki gücü hakkında konuşmalar yapacak.

26-28 Ekim tarihinde gerçekleşecek Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu ve Kartepe Zirvesi kapsamında düzenlenen paneller ve konferanslarda dinleyici olmak için  www.kartepezirvesi.com ve www.15temmuzsempozyumu.com adreslerinden ön kayıt yapabilirsiniz.

25.10.2017 – YC


1.317 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.