“Kariyer Zirvesi”nde Türkiye-Pakistan İlişkileri Konuşuldu

01.04.2022

Sakarya Üniversitesi(SAÜ)Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından “ Kariyer Zirvesi“ programı düzenlendi.

Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleştirilen programa Pakistan Büyükelçisi H.E. MR. Muhammad Syrus Sajjad Qazi konuşmacı olarak katıldı.

Programda konuşan Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Sakarya Üniversitesine ilk defa geldiğini ve çok memnun olduğunu dile getirdi.

Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkiye değinen Muhammad Syrus Sajjad Qazi, “Birçok benzer yanımız var, dilimizde yaklaşık 6 bin kelime birbirine benziyor, Tarihi açıdan da çok ortak yönümüz var.” diyerek, Türkiye’nin Milli Mücadele döneminde yanlarında olduğunu ifade etti.

Büyükelçiliğin temel işlevinin bağları daha çok kuvvetlendirmek olduğunu, Müslüman ülkeler için birlikte destek olduklarını ve askeri teçhizat açısından Türkiye’den silah ve çeşitli askeri malzeme aldıklarını söyleyen Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa değinerek “Bir an önce savaşın bitip barışın sağlanması ve barışın sağlanmasında ki en büyük payın Türkiye’de olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Program, soru cevap faslının ardından çiçek takdimiyle sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Furkan Uslu