Kariyer Ve Yetenek Yönetiminden Çatışma Yönetimi Eğitimi

Kariyer Ve Yetenek Yönetiminden Çatışma Yönetimi Eğitimi
24.03.2022
856
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “Çatışma Yönetimi” semineri düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere Kariyer Danışmanı İbrahim Özger konuşmacı olarak katılarak; çatışma yönetimi, çatışma nedenleri, sen-ben dili, kişilik yapısı, iletişim engelleri, bireyler arası çatışma türleri ve çatışma çözme stratejileri konuları hakkında bilgi verdi.

“Çatışma Olursa İletişimsizlik Ortadan Kalkar”

Çatışmanın bilinenin aksine iyi olgu olduğunu düşünen Özger, “Çatışma olursa iletişimsizlik ortadan kalkar. Rusya-Ukrayna örneğinden yola çıkalım. Ortada bir savaş var ama hala bir şekilde taraflar iletişim kurmaya çalışıyorlar. Her iletişimin içinde veya sonunda bir çatışma olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Çatışmaların her zaman etkili bir şekilde çözülemediğini söyleyen Özger, “Bazen çatışmalardan uzaklaşmak lazım. Çatışmaları her zaman etkili bir şekilde çözemeyebiliriz ama çatışma yönetimi dediğimiz şey iki tarafında olumlu bir şekilde iletişimi sürdürülebilmesidir” şeklinde konuştu.

Haber: Selin Işık


856 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.