Kariyer ve Kişilik Semineri

Kariyer ve Kişilik Semineri
20.04.2016
702
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Koordinatörlüğü tarafından ‘Kariyer ve Kişilik ‘  isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ İşletme Fakültesi Sebahattin Zaim Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Eğitmen Saadet Zeynep Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

16PF Kişilik Envanterleri

16PF Kişilik Envanteri hakkında bilgi veren Zeynep Kılıç, “ 16PF, tek bir formdan ve 185 sorudan oluşmaktadır. 16PF Kişilik Envanterinin IPAT tarafından geliştirilen, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün Türk Kültürü’ne adaptasyonunu yaptığı ve sürekli geliştirdiği, farklı beklentilere cevap veren, birbirinden bağımsız 4 ayrı raporu bulunmaktadır. Tüm raporlarda, 16 Temel Kişilik Özelliği ve 5 Genel Kişilik Eğilimi puanları yer alıyor” dedi.

Temel Kişilik Özellikleri

Temel kişilik özelliklerinden bahseden Zeynep Kılıç, “Grupta Olma İsteği, Problem Çözme, Amaçlarını Gerçekleştirme, Baskınlık, Kuralları Sorgulama, Sosyal Girişkenlik, Mantık veya Duyguyu Kullanım, Başkalarına Güven, Soyuta Odaklılık, Kendini ifade Etme Tercihi, Kendini Sorgulama, Yeniliğe Açıklık, Karar Verme Tarzı, Mükemmeliyetçilik, Gerginlik gibi kişiliğe sahip olabilirsiniz, biz kurumlar olarak bunları ölçüyoruz. Bu testler, kişilik hakkında ipuçları verebilir ama kesin karara varılması için yeterli değildir” ifadelerini kullandı.

Ayaklarınızın Üstünde Durun

SAÜ’lü öğrencilere iş başvuru süreçleri konusunda tavsiyelerde bulunan Kılıç, “ İşe alım süreçlerinde ilk olarak kendinizi hazır hissedin. İkinci olarak ise karşınıza çıkacak bütün zorluklara karşı pes etmeden ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin, başvurduğunuz şirket hakkında araştırma yapın bilgi sahibi olarak başvurun. Son olarak hayalini kurduğunuz şirketlerde mutlu olmaya çalışın” diyerek sözlerine son verdi.

20.04.2016 SK
702 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.