Kariyer mi Dediniz?

Kariyer mi Dediniz?
20.11.2015
1.087
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından “Kariyer mi Dediniz?” isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak UGETAM Genel Müdürü Serkan Keleşer katıldı. İş arayışı, meslek seçimi, kariyer planı ve geliştirme gibi konular ele alındığı konferansta konuşan Keleşer, kariyer planlamasının, insan yaşamı için bir odak ve anlam ifade ettiğini belirtti. Keleşer, “Eğitim, yabancı dil ve üniversite haricinde sosyal çevre, arkadaşlarla olan ilişkiler, iletişim kurma becerileriniz sizleri ileri de daha iyi yerlere getirecek” şeklinde konuştu.

Önemli olan ne yapmak istediğinizi netleştirin

Kariyer planı için, istediğiniz hedefe ulaşmanızı kolaylaştıracak bir harita olduğuna dikkat çeken Keleşer, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Kariyer planı yapmak, iş hayatınız boyunca pek çok avantaj sağlayabilir. İş ve özel hayatınızda oluşabilecek problemlere karşı yeni stratejiler geliştirebilirsiniz. Kariyer planlaması yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli kural, gerçekten ne yapmak istediğinizi netleştirmek olmalıdır.”

Keleşer, “İş ile aile hayatını birbirine karıştırmamalı. İş ve aile yaşamı arasındaki dengenin kurulması, mutlu bir aile ve birey için özenle ele alınması gereken bir konudur” ifadelerini kullandı.

Kariyer bir bireyin yaşamını kapsayan dinamik süreç

Kariyerin birey yaşamını kapsayan dinamik süreç olduğunu söyleyen Keleşer, “Kariyer geliştirme, kişinin eğitim, beceri edinme, kişisel gelişim, iş ağları ve iş tecrübesi yolu ile kariyerine ilişkin olarak yaptığı bütün planlarını adım adım gerçekleştirmesidir” dedi. Keleşer, kariyer geliştirme süreci, bireyin kariyerini etkileyen psikolojik, sosyolojik, ekonomik, eğitimsel, fiziksel ve kültürel faktörlerin birbirleri ile etkileşimde bulunduğu, ömür boyu süren kendini geliştirme süreci olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik sonunda Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Gökhan Ergen, Serkan Keleşer’e teşekkür belgesini takdim etti.

20/11/2015 – KD
1.087 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.