Kardeşlik Dünyadaki En Güzel Duygulardan Biridir

31.12.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Kardeşlik ve Kaynaşma Günü” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Arslan konuşmacı olarak katıldı. Dünyadaki en güzel duygulardan birinin kardeşlik olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ali Arslan, “Kardeşlik, paylaşmak, fedakârlık yapmak ve her zaman güvenebilecek bir omuz demektir. Kardeş her zaman en büyük destekçidir” dedi.

Arkadaşlığın tek bir tanımı olmadığını ifade eden Doç. Dr. Arslan, “Arkadaşlık, dostluk, kardeşlik ve bir elmanın iki yarısı olmak demektir. Dostluk hayattaki en büyük armağanlardan biridir. Gerçek dost zor bulunur onun için zor elde ettiğiniz şeylerin değerini bilin” şeklinde konuştu.

Sosyal olmak hakkında bilgiler veren Arslan, “Sosyal olmak, niteliğini sürekli genişletmeye istekli ve hevesli olmaktır. Toplumda soluk almak ve var olmak demektir” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin ardından öğrencilere simit ve çay ikramı yapıldı.

31.12.2015 – KD