Kalite Kongreleri ve Sakarya Üniversitesi

Kalite Kongreleri ve Sakarya Üniversitesi
21.11.2016
636
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Kalite, her işi prosedüre uygun ve mükemmel yapıyor olmakla değil; değişime açık, sonuç odaklı modeller geliştirilerek elde ediliyor. Katıldığımız Kalite Kongrelerinin gerek üniversiteler gerekse iş dünyası için vurguladığı nokta budur” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, KALDER ve EQAF 11 kongrelerine katıldı.

KALDER

KALDER tarafından İstanbul’da 25’incisi düzenlenen “Kurumsal Mükemmellik ve Yönetim Sistemleri” toplantısına katılan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bu toplantı, özellikle iş dünyasında geleceğe yönelik yönetim anlayışlarının gözden geçirilmesine yönelikti. Dijital dünyanın mevcut yönetim sistemlerinin içinde olması gerektiği ve değişimin ancak bu şekilde yakalanacağı vurgulandı. Gelinen noktada görüyoruz ki, her şeyi prosedüre göre mükemmel yapmak, herkesin işini gerektiği gibi yapması değil, buradan sonuç almak istenen sonuçlara yönelik sistemlerin geliştirilmesi gerektiğidir. Toplantıda konuşan, yakın geçmişte önemli başarıları olan bir şirketin CEO’sunun ayrılırken yaptığı veda konuşmasında söylediği ‘hiç yanlış yapmadık, ama kaybettik’ sözü çok manidardır ve özet niteliğindedir. Anlıyoruz ki değişim ve sonuç odaklı bir yönetim modeli kurmalıdır” şeklinde bilgi verdi.

EQAF 11

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elmas, ikinci olarak Slovenya’da gerçekleştirilen EQAF 11 Kongresine katıldı.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Avrupa Yükseköğretim ve kalite ajanslarının desteklediği Avrupa Yükseköğretim kalite forumunda, yükseköğretimde kalite süreçleri ve Bologna sürecinin şimdilerde odaklandığı noktanın öğrenme çıktılarının öğrencilere kazandıracağı yetkinlik olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Elmas, “Öğretim elemanlarının, eğitim alanındaki rolleri değişmiş durumda. Öğretim, sadece sınıf içi ortamlarda değil, sınıf dışı ortamlarda da devam ediyor ve bu durum giderek yaygınlaşıyor. Öğretim çıktılarının öğrencilere bilgi ile birlikte beceri ve yetkinlik olarak da yansıması gerekmektedir. Tüm bilgi kaynaklarının, öğrenciler ve öğretim elemanları ile birlikte oluşturulacak farklı öğrenme atmosferlerinde aktive edilmesi önem kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hedef odaklı sistemlerde ara işlemlerin çok öneminin olmadığı vurgulanan toplantı sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Elmas, “Yükseköğretim kurumlarında, üniversitelerde ve bölümlerde hedef odaklı geliştirilen sistemde kalite süreçleri ve akreditasyon adımları büyük öneme sahiptir. Yüksek yetkinlikte öğrenci yetiştirmenin, girişimci ve inovatif araştırmalar yapmaya odaklanmakla doğru orantılıdır. Bu nedenle sonuç odaklı sistemde, ara işlemlerin çok önemli olmadığını görüyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesinde Kalite Kongresi: ICQH

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu yıl da düzenlenecek olan Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi’nin 24-25 Kasım tarihlerinde Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi, sonuç odaklılık doğrultusunda akreditasyon, sınıf dışı öğrenme ve inovatif araştırmalar konusunda sürekli ilerleme kaydeden bir üniversitedir. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda dijital gelişmelerden yararlanarak bir yönetim modeli kurduk. Böylelikle öğrencilerimizin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırılmasına yönelik yoğun çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmaları düzenlenen seminer ve kongrelerle de paylaşıyoruz. 24 ve 25 Kasımda üniversitemizde dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi ICQH, oldukça rağbet gören, uluslararası düzeyde bilgi paylaşımında bulunulan bir kongre.  Şu ana kadar çeşitli ülkelerden 300 bilim adamının bildirisini sunduğu ve katılacağı kongrede, yüksek öğretimde kalite ve akreditasyon alanlarında kurumsal değerlendirmeler yapılacak. Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’daki ülkelerde  izlenen prosedürler, konuya bakış açıları gündeme getirilecek. Ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun yapmayı planladığı kurumsal değerlendirme adımları, Kalite Kurulu Başkanı tarafından açıklanacak. Biz de üniversite olarak kurumsal kalite değerlendirmeleri ile akreditasyon alanında yapmakta olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak genel bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Her yıl kalite süreçleri ile ilgili değerlendirmeye giren ve olumlu sonuçlar elde eden üniversitemiz, en çok programa kayıtlı olan üniversite ve Avrupa Kalite Ödülü’ne sahip tek devlet üniversitesi olma özelliğini hala korumaktadır. Bununla birlikte Avrupa Eğitim Ödülü Polonya Etiketi ile İhtisas Etiketini iki kez alan tek üniversitedir. Bunun meyvelerini Üniversite olarak da almaktayız. Beş yıl önce yetmişli sıralarda olan Üniversitemiz, şu anda ilk onbeşte yerini almıştır. Yayın sayımız, bu süreçte, 4 kat artmıştır.  Ayrıca gerek Teknokent’te gerekse diğer alanlardaki ilerlememiz hızla sürmektedir” dedi.

21/11/2016 / SNP
636 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.