Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı
24.05.2016
580
A+
A-

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün yararlanıcısı olduğu ve 26 ilde yürütülen ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’ kapsamında, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sakarya İl Eylem Planı Çalıştayı” düzenlendi.

3 Mayıs’ta başlayan ve üç gün süren çalıştay, Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Çalıştaya Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çadır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, SAÜ Kadın Araştırmaları Merkezi’nden (SAÜKAM) Prof. Dr. Nursan Çınar ve Yrd. Doç. Dr. Nesrin Akıncı Çötok katıldı.

Çalıştayın ilk gününde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nden Mustafa Çadır, “Türkiye’nin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum yaptı. Yerel Eylem Planlarının çerçevesi ve önemine yönelik sunumların ve atölye çalışmaların ardından üçüncü günün sonunda, ilin mevcut durumu göz önünde bulundurularak “Sakarya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” taslağı hazırlandı.

24-05-2016 / ST
580 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.