Kadın Akademisi Başlıyor

Kadın Akademisi Başlıyor
13.11.2014
616
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) tarafından çalışmalarına 7 ay önce başlanan “Kadın Akademisi” projesi,  14-16 Kasım tarihleri arasında Kırkpınar Eğitim ve Konaklama Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

14 Kasım Cuma günü saat 10.30’da Sakarya Üniversitesi Yeni Kütüphane binasında gerçekleştirilecek açılış kokteylinin ardından Kırkpınar Eğitim ve Konaklama Tesislerinde eğitim başlayacak.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı doğrudan ‘faaliyet desteği’ kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü SAÜKAM’ın yaptığı proje kapsamında, “Kadın Eğitim Programı” adı altında hem eğitici hem sosyal birçok konuya değinilecek.

Aralarında Kocaeli Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM), Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKAM), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (YÜKAM) bulunduğu Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformu üyesi olan üniversitelerin işbirliğinde gerçekleşecek proje, toplam 5 ilden 30 kadının katılımıyla 3 günlük eğitim kampı şeklinde yapılacak.

Programda alanında uzman akademisyenler ve sektör uzmanları tarafından kişisel gelişim, etkili aile iletişim dili, hitabet ve diksiyon, temel hak ve özgürlükler bağlamında kadın, aile hukuku, çocuk gelişimi, çocukluk dönemlerinde beslenme, çocuk ve ergenlerde madde kullanımı ve öfke kontrolü, kadın sağlığı ve sık görülen hastalıklar, kadın ve teknoloji, çocuk yaşta evlilikler ve adelosan gebelik gibi konulara yer verilecek.

Doğu Marmara bölgesi içerisinde Bolu, Yalova, Düzce, Kocaeli ve Sakarya olmak üzere bu illerde yaşayan 18 yaş üstü gönüllü kadınlardan oluşan katılımcıların büyük bir çoğunluğu, projenin öncelikli hedef kitlesi olan şehit, gazi ve harp malulü kadınlardan oluşuyor. Bu kapsamda Doğu Marmara illerinde ikamet eden gönüllü kadınların eğitime tabi tutularak genel kültür, beceri, öz güven kazanmaları ve potansiyellerinin farkındalığına varmaları sağlanacak projeye Sakarya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de destek verecek.

Proje kapsamında 15 Kasım’da Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Türküden Mahnaya” isimli konser programı gerçekleştirilecek. Projenin son gününde ise katılımcılara belgeleri takdim edilecek ve ardından kültürel amaçlı bir gezi düzenlenecek.

12/11/2014 – ST
616 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.