İsrail Zindanlarında 22 gün ve Kudüs Davası

24.02.2017

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Çarşamba Konferansları kapsamında ‘İsrail Zindanlarında 22 gün ve Kudüs Davası’ isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İnsan ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen konferansa Orhan Buyruk konuşmacı olarak katıldı. Osmanlı Devleti’nin Kudüs’e verdiği öneme değinen Buyruk, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olması hasebiyle burada yaşanan sıkıntıların Arakan, Afganistan, Irak ve Moro gibi İslam ümmetinin kanayan yarası haline gelen bölgelerdeki sorunlardan daha elem verici olduğunu ifade etti.

Kudüs’ün işgalden kurtulması için her Müslümanın üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Buyruk, kurtuluş için bir yöntem ortaya koymaya çalıştı. Daha sonra ise Buyruk, İsrail zindanlarında mahkum olarak kaldığı süre içinde yaşadığı bazı ilginç olayları paylaştı.

Konferansın sonunda yapılan çekilişte altı öğrenciye Kudüs konulu hediyeler verildi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Memiş’in Orhan Buyruk’a hediye takdim etmesiyle program sona erdi.

24.02.2017 – YC