İşletme Fakültesi BM İlkelerine İmzasını Attı

01.11.2016

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, ‘Birleşmiş Milletler Sorumlu İşletme Eğitimi İlkeleri’ne (PRME) imza attı.

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerin bulunduğu ve sadece 7 kurum tarafından imzalanan ‘Birleşmiş Milletler Sorumlu İşletme Eğitimi İlkeleri’ne, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi de imzasını attı.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ilgili projeler konusunda daha aktif olmak ve ilgili altyapıya daha fazla yatırım yapabilmek için Birleşmiş Milletler Sorumlu İşletme Eğitimi İlkeleri (SİEİ) inisiyatifine dahil oldu.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında 2007 yılında yürürlüğe giren Sorumlu İşletme Eğitimi ilkeleri, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk değerlerini geliştirerek, evrensel değerlerin müfredata ve bilimsel çalışmalara konu olabilmesi için bir anlaşma zemini temin etmektedir.

SİEİ İlkeleri, öğrencilerin gerek iş dünyasında gerek toplum hayatında, sürdürülebilir değerler üretme yeteneklerinin geliştirilmesini amaç edinmektedir. SİEİ inisiyatifinde yer almak, üniversiteye, akademisyenlere ve öğrencilere pek çok konuda katkı sağlamaktadır.

01.11.2016 – YC