Gök Gürültülü

İslam Kültür Mirasının Ev Sahibi: Özbekistan

30.11.2015

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi geleneksel Çarşamba konferansları kapsamında, “İslam Kültür Mirasının Ev Sahibi Özbekistan- Fotoğraflarla Semerkant-Buhârâ” isimli bir program düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “İslam Kültür Mirasının Ev Sahibi Özbekistan- Fotoğraflarla Semerkant-Buhârâ” isimli programa kendisi de Özbekistanlı olan Dr. Şevket İskender konuşmacı olarak katıldı.

Programın ilk kısmında Dr. Şevket İskender tarafından, ülkesinin tarihi ve siyasi yapısı ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Bölgenin tarihi önemi, ülkenin geçirmiş olduğu siyasi aşamalar ve bu süreçte halkın karşılaştığı problemlerden bahseden İskender,  bölge halkının şu andaki dini hayatıyla ilgili bazı bilgileri de dinleyicilerle paylaştı.

İkinci kısımda ise Arş. Gör. Zübeyde Özben, yaptığı Özbekistan seyahatinde edinmiş olduğu izlenimleri katılımcılar ile paylaştı. Özbekistan toprakları içerisinde yer alan Maveraünnehir bölgesinin İslam tarihi ve düşüncesindeki önemine değinen Özben, bu bölgede yetişmiş meşhur İslam âlimleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Arş. Gör. Zübeyde Özben, bölgenin en önemli şehirleri olan Buhara, Semerkant ve Taşkent şehirlerindeki gözlemlerini ve mescit, medrese, türbe gibi tarihi yapılarla ilgili bilgileri fotoğraflar eşliğinde katılımcılar paylaştı.

30.11.2015 – YC