İslam Hukukunda Ailenin Kuruluşu

14.04.2017

SAÜ İlahiyat Fakültesi Mefkure Kulübünün katkılarıyla Yrd. Doç. Dr. Abdullah Özcan tarafından “İslam Hukukunda Ailenin Kuruluşu” başlıklı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Özcan, İslam’da ailenin kuruluşunu değerlendirdi.

Allah’ın emirleri arasında yer alan evliliğin ibadet hükmünde olduğunu belirten ve evliliğin önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özcan, konuşmasında evlilikte kadın ve erkeğin sorumluluklarının neler olduğunu çeşitli örnekler de vererek açıkladı.

Program, SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atmaca’nın Yrd. Doç. Dr. Özcan’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.

14/07/2017 – HAY