İslam Hukuku Koordinasyon Toplantısı SAÜ İlahiyatta Gerçekleştirilecek

İslam Hukuku Koordinasyon Toplantısı SAÜ İlahiyatta Gerçekleştirilecek
26.04.2017
1.003
A+
A-

İslam Hukuku Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı 29-30 Nisan tarihlerinde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yapılacak.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma Merkezi işbirliği ile bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan ‘İslam Hukuku Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı’  Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte bu yıl “Günümüz İktisadî Meseleleri ve Klasik Fıkıh Mirasımız” konusu ele alınacak.

İlk gün 3 farklı oturumda düzenlenecek olan toplantının açılış konuşması Prof. Dr. Hamdi Döndüren tarafından gerçekleştirilecek. Toplantının ilk oturumda Doç. Dr. Soner Duman “Günümüz Fıkhî-İktisadî Meselelerin Değerlendirilmesinde Fıkıh Mirasımız ile İlişki Biçimimiz” başlığını taşıyan tebliğini sunacak.

İkinci oturumda Doç. Dr. İsmail Cebeci “Klasik Fıkıh Mirasımızla İlişkisi Bakımından Çağdaş Murabaha” başlıklı tebliğini sunacak.  Günün son oturumunda ise Yrd. Doç. Dr. Abdullah Durmuş “Güncel İktisadî Fıkıh Meselelerine Farklı Yaklaşımlar Forex (Döviz alım-satım işlemleri)” konusu üzerine bir sunum yapacak. Toplantıların her birinde tebliğler ikişer müzakereci tarafından müzakere edildikten sonra genel değerlendirmeye arz edilecek.

Toplantının ikinci gününde ise iki farklı oturum düzenlenecek. İlk oturum “İlahiyat Fakültelerindeki Fıkıh Derslerinin Değerlendirilmesi” başlığını ile gerçekleştirilecek. Bu oturumda usul, füru ve lisansüstü derslerin muhteva ve işlenme şekillerine dair üç tebliğ sunulacak. Son oturum ise bütün oturumların değerlendirilmesi mahiyetinde olan genel değerlendirme oturumu olacak.

Koordinasyon toplantısı, Türkiye’deki İlahiyat Fakültelerinin İslam hukuku bölümlerinden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

26.04.2017 – YC
1.003 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.