İSEFAM Araştırmacısı Fintech Toplantıları İçin Davetli Olarak Londra’da

29.03.2018

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) araştırmacılarından Arş. Gör. Hakan Aslan, Londra’da 21 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen Eurasia FinTech Forum’a davetli olarak katıldı.

Türkiye ve Birleşik Krallık (UK) arasındaki finansal teknolojiler endüstrisinin geliştirilmesine yönelik işbirliği kapsamında organize edilen ve üçüncüsü gerçekleştirilen Eurasia FinTech Forum’a katılan Arş. Gör. Hakan Aslan, çalıştaylardaki görüşler de dikkate alınarak oluşturulan “UK Turkey Fintech Working Group: Case Studies And İnsights” başlıklı rapora İslami finanstaki gelişmeler konusunda katkı sağladı.

Arş. Gör. Aslan, TheCityUK ve Londra Borsası’nın davetlisi olarak katıldığı çalıştayda, Türkiye’deki İslami finansın gelişimi ve finansal teknolojilerin İslami finans alanına getirdiği yenilikler konusunda bilgilendirmede bulundu. Çalıştaya Borsa İstanbul, Londra Borsası, bankalar ve çeşitli finansal kuruluşların yanı sıra Türkiye, Rusya, Kazakistan, Gürcistan, Moğolistan gibi ülkelerden Uluslararası Finans Merkezi ve diğer finansal kurumlarından üst düzey yöneticiler katılım sağladı.

3.Eurasia FinTech Forum

Türkiye ve Birleşik Krallık (UK) arasındaki finansal teknolojiler endüstrisini geliştirmek amacıyla oluşturulan proje kapsamında üçüncüsü düzenlenen çalıştayda, Düzenleme ve Politika, İnovasyonun Teşvik Edilmesi, Borsaların Rolleri, İslami Finans ve Finansal Teknoloji, Finansal Teknoloji ve Eğitim: Üniversiteler ile İşbirliği konuları ele alındı.

29-03-2018 / ST