İş Hayatında Başarı İçin 10 Altın Kural

İş Hayatında Başarı İçin 10 Altın Kural
06.12.2017
1.312
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci Araştırma Topluluğu tarafından “İşte Sohbet” adlı seminer düzenlendi.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçekleşen seminere İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Erkan Aydemir ile İnsan Kaynakları Yönetici Danışmanı Fatma Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Kendinize hedef koyun

İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Erkan Aydemir, yoğun rekabetin yaşandığı iş hayatında başarıyı getirecek ve farklılaşmayı sağlayacak kurallardan söz etti. İş hayatında başarılı olmak için on tane altın kural olduğunu dile getiren Aydemir, şöyle devam etti: “İlk şart hedef koymaktır. Ne istediğinizi ve nereye gitmek istediğinizi bilmezseniz kaybolursunuz. Başarıyı doğrudan etkileyen bir diğer kural ise stres yönetimidir. Yoğun şekilde stres altındaki kişilerde dikkat dağınıklığı ve motivasyon eksikliği olur. Bunun için kısa molalar vermelisiniz. Planlı olup zamanınızı yönetmeli ve esnek olmalısınız. İletişimin yüzde 55’ini beden dili oluşturur. Bu yüzden dış görünümünüze dikkat edin. Deneyimlerinizi kullanıp yaratıcı olun ve bunu gösterin. Çoğu insan hata yapmaktan korkar. Hata yapmadan doğruyu öğrenmek mümkün değildir. Bu yüzden hatalarınızdan ders çıkarmalısınız. Son olarak da başarının önündeki büyük engel olan ön yargıdan kurtulun.”

İnisiyatif alın

İnsan Kaynakları Yönetici Danışmanı Fatma Yıldız ise seminerde “Kariyer Yolculuğu” başlıklı bir konuşma yaptı. İş yaşamında her zaman değişime hazır ve açık olunması gerektiğini belirten Fatma Yıldız, öğrencilere iş hayatında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Yıldız, “İş hayatında inisiyatif almak önemli. Harekete geçmek için emir almayı beklemeyin. Eğer bir işin yapılması gerektiğini düşünüyorsanız ve üstesinden gelebileceğinizi biliyorsanız yapın. İlgili birime haber verin. Bu benim işim değil diyerek o işi görmezden gelmek doğru değil. Çevrenize duyarlı olun. Merak edin ve hayal kurun” ifadelerini kullandı.

06/12/2017 MEÖ


1.312 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.