İş Görüşmelerinde Beden Dili Önemlidir

29.04.2015

Sakarya Üniversitesi AR-GE Öğrenci Topluluğu’nun seminere,  konuşmacı olarak İnsan Kaynakları Eğitim Uzmanı Merve Öner katıldı.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerde konuşan İnsan Kaynakları Eğitim Uzmanı Merve Öner öğrencilere, iş görüşmelerinde dikkat etmeleri gereken noktaları hatırlattı.

İletişim teknolojisindeki gelişmelerin, insan kaynakları yönetiminde birtakım değişimleri beraberinde getirdiğini söyleyen Merve Öner, “mülakat” yönteminin, geçerliliğini ve önemini hala koruduğunu belirtti.

Merve Öner, etkili bir iş görüşmesinin olmazsa olmaz ilk kuralının görüşme saatine sadakat olduğunun altını çizdi. Uygun kıyafet seçimi,  görüşme esnasında kullanılan beden dili gibi konuların da son derece önemli olduğunu dile getiren Öner, öğrencilere mülakata gittikleri işyeri ile ilgili mutlaka önceden bilgi toplamalarını tavsiye etti.

29/04/2015 – EH