İş Dünyası Sakarya Üniversitesi’nde Buluştu

30.05.2016

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “İş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik yetkin ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek amacıyla siz değerli iş insanları ile birlikte bir Danışma Kurulu oluşturduk. Şimdilik İşletme Fakültemiz bünyesinde oluşturduğumuz bu kurulu, üniversitemizin diğer fakülteleri için de planlıyoruz. Öğrencilerimizi sizinle geleceğe hazırlamak, üniversitemiz için atılmış önemli adımlardan biridir” dedi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Danışma Kurulu Tanışma Toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitede düzenlenen toplantıda iş dünyası ve akademisyenler bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, İşletme Fakültesini, akreditasyon süreci, öğrencilere yönelik mesleki uygulama çalışmaları ve fakültede kurulacak Trade Master Platform sınıfı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İşletme Fakültesi’nde kurulan Danışma Kurulu’nun üniversite ve iş dünyası ile kurulan önemli bağlardan biri olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Can, kurulun Sakarya Üniversitesine, akademisyenlere, iş dünyasına ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Birlikte daha çok proje geliştireceğiz

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya Ticaret Odası ve Sakarya Üniversitesi, bugüne kadar birçok projeye birlikte imza attık. Ülkemizin hedefleri doğrultusunda, biz de iş dünyası olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mücadele ruhumuzu kaybetmeden başarıya, hedeflerimize gitmek zorundayız. Bu anlamda kaliteli, yetişmiş insanları daha verimli bir şekilde kullanmak için üniversite sanayi iş birliği ile farklı projeler geliştirebiliriz. Ben bu konuda emeği geçen tüm akademisyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesiyiz

Sakarya Üniversitesi’nin son yıllarda edindiği başarılardan söz eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi son dönemde Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesidir. Tüm bölümlerimiz akredite olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. YÖK verilerine göre, bölümleri akredite olan üniversiteler arasında birinci sıradayız. . Dünya ile entegre bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

İşletme Fakültesi Danışma Kurulu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Elmas, “Bu kurulun amacı, fakülte yönetiminin eğitim, öğretim, araştırma ve hizmet programlarını dünya çapındaki paydaşlarının ihtiyaçlarına duyarlı ve modern kavramlarla tutarlı olacak şekilde güncelleme ve iyileştirme çabalarına yardımcı olmaktır. Fakülte Danışma Kurulu 29 üyeden oluşmakta ve salt çoğunluğu iş dünyası temsilcilerindendir” dedi.

Fakülte Danışma Kurulunun görev ve sorumluluklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Elmas, “İşletme Fakültesi ile iş dünyası arasında önemli bağlar ve bağlantılar kurulmasına yardımcı olmak, iş piyasalarının İşletme Fakültesi’nden taleplerinin ortaya konulması ve karşılanması konularında danışmanlık ve destek sunmak, mezunlar ile iş dünyası arasında daha güçlü köprüler kurulmasına destek sunmak, İşletme Fakültesi’nin toplum gözündeki olumlu imajını güçlendirmek” olduğunu söyledi.

Danışma Kurulu Üyeleri:

Mahmut Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Ahmet Akgün Altuğ Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı

Adnan Borazancıoğlu Bortek Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı

İrfan Özcan Otokar Otomotiv ve Savunma San. A. Ş. Mali İşler Direktörü

Ahmet Çubuk Sakarya 1. OSB Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü

Haşim Yücel Neutec İlaç Sanayi Tic. A. Ş. Tesis Müdürü

Gülden Yılmaz Koton Mağazacılık ve Tekstil San. ve Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Eşbaşkanı

Ali İhsan Güneş FGİ Kapı ve Yükleme Teknolojileri A. Ş. Genel Koordinatör

Erol Sakallıoğlu Odeabank Genel Müdür Yardımcısı

Bahattin Şıkkibar Kibar Ahşap Ürünleri İnş. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı

Bilge Kağan Kaya Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü İl Sağlık Müdürü