İş Dünyası Buluşmaları Devam Ediyor

İş Dünyası Buluşmaları Devam Ediyor
10.02.2014
679
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya sanayisini geliştirmek üzere düzenlenen toplantıya katıldı.

İlin sanayisini geliştirmek için düzenlenen toplantıya Sakarya Valisi, Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Öğretim Üyeleri, SATSO Başkanı, SESOB Başkanı, İş Adamı Dernekleri Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri katıldı.

İlin sanayisini geliştirmek, girişimcilik, ar-ge, inovasyon yeteneğini arttırmak ve bu artışa cevap verebilecek insan kaynağını temin etmek amacıyla, İş Dünyası Buluşmaları adı altında bir araya gelen Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları, aylık toplantısını Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) gerçekleştirdi.

Mesleki ve teknik

Toplantıda, mesleki ve teknik eğitimde öğrenime devam eden öğrencilerin, işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirilmesi ve İlimizde yapılması planlanan İşgücü Piyasası Analiz çalışmaları ile Ar-ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF)‘yla ilgili konular değerlendirildi.

İşgücü piyasası

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İlimizde işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün ortaya çıkarılması için yapılacak talep araştırmasının önemine vurgu yaparak, meslek liselerindeki alan/dallar ile üniversitedeki bölümlerin bu ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncellenmesi gerektiğini ve böyle bir çalışmanın İŞKUR’un açtığı meslek kurslarına öncülük yaparak İlimizdeki istihdama destek sağlayacağını belirtti. Bu amaçla, İŞKUR, Milli Eğitim ve Sakarya Üniversitesinin bir araya gelerek, bu çalışmaya bilimsel bir temel sağlanmasına öncülük etmeleri gerektiğini ifade etti.

Analiz çalışması

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yapılacak olan işgücü piyasası analiz çalışmasının süreklilik arz etmesi gerektiğini ve böylelikle iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki ve teknik eğitim veren okulların sektörün ihtiyacına göre kendilerini yenileyebileceğini, kaynakların da daha rasyonel kullanılabileceğini belirterek çalışmaya destek verdi.

Gereken destek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, iş dünyasını ilgilendiren ve İlimizdeki işverenlerin talep ve beklentilerine fayda sağlayacak projelere gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Meslek eğitim

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun kararları doğrultusunda İŞKUR’un her yıl düzenlediği işgücü piyasası analiz çalışmalarını daha bilimsel düzeyde ağırlık vermek istediklerini ve öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında istihdam edilebilirliklerinin artması noktasında yol gösterici olmasını hedeflediklerini belirterek, bu çalışmanın işgücü arz ve talep yönü itibariyle piyasanın barometresi sayılabileceğini ifade etti. Ayrıca, Sakarya İl Müdürlüğü olarak 2013 yılında en çok mesleki eğitim kursu düzenleyen İl durumunda olduklarını ve İlimize 2014 yılı için mesleki ve teknik eğitimlerde kullanmak üzere 12 milyon TL ödeneğin ayrıldığını, bu ödeneğin işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacağını açıkladı.

İş koçluğu

Toplantının ev sahipliğini yapan Sakarya SMMMO Başkanı Selattin Çakırsoy, İş Dünyası Buluşmalarından duyduğu memnuniyeti belirterek, muhasebecilik alanında eğitim gören üniversite öğrencilerine iş koçluğu yaparak öğrencilerin odaya kayıtlı Mali Müşavirler yanında yetiştirilmesine imkan sağladıklarını ve bunun diğer meslek alanlarında da örnek olmasını istediklerini ifade etti.

İş dünyası

İş Dünyası Buluşmalarının Koordinatörlüğünü yapan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve MEYOK Koordinatörlüğü adına Tansel Cavit Kulak, iş dünyası ile ilgili yapılacak olan İşgücü Piyasası Analiz çalışmaları ve Ar-ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca, yapılacak olan fuarda yerel tedarikçilerin imalatçı firmalarla buluşmasının Sakarya’da üretim ve istihdamın artmasına vesile olacağını düşündüklerini açıkladı. Ayrıca üniversite-iş dünyası birlikteliğinde Sakarya Üniversitesinde devam etmekte olan 7+1 ve 3+1 Eğitim Modellerinin önemli bir misyon üstlendiğini belirten Kulak, öğrencilerimizin nitelikli olarak yetiştirilmesinde ve istihdamında üniversite-iş dünyası birlikteliğinin yapılan bu çalışmalarla önemli bir notaya geldiğini vurguladı. Toplantıya katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük’e ve katılımcılara iş dünyası buluşmalarına verdikleri önem ve katkıdan dolayı teşekkürlerini iletti.

10/02/2014 – HM
679 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.