İnternethaber (11 Şubat 2014) : Altında sarsıntı yaratan yükseliş yılın zirvesi

11.02.2014

“Altında sarsıntı yaratan yükseliş yılın zirvesi”

Prof. Dr. Aziz Kutlar

Yükseliş trendini sürdüren spot altın, kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden kötü gelmesi ile küresel ölçekte değer kaybeden doların ve gelişmekte olan ülkelere karşı artan riskin etkisiyle yükselişini hızlandıran altın, yeni yıl tatilinden dönen Çin’in fiziki talebinin de etkisiyle 1280 doları aştı.

Spot altın yüzde 1 yükselişle ons başına 1,287.81 dolar ile 18 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Analistlere göre 1280 desteğinin üstünde tutunması ile hedef 1300 direnç seviyesi olarak belirlenebilir.

Gram altın 91.50 direncinde

Öte yandan bu sabah gram altının 91.50 direncinde yer alıyor. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda takip edilmesi gereken seviyeler 91.90 ve 92.40 olarak gösteriliyor. Direnç seviyesi olan 91.50’nin geçilememesi durumunda ise destek olarak 90.70 seviyeleri test edilebilir.

UZMANLAR NE DİYOR?

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Kutlar, altının ons fiyatındaki artışa ilişkin, “Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor. Açıkçası altınla ilgi çok fazla yükselme beklentimiz yok” dedi.

Kutlar, “Altın fiyatları muhtemelen çok fazla çıkmayacak, düşme eğilimi mutlaka olacaktır” yorumunda bulundu.

İHTİYATLI OLUN

Yatırım yapmayı düşünenlerin altına karşı ihtiyatlı olması gerektiğini vurgulayan Kutlar, fiyatların gidip geldiğini ancak geçen yılki gibi düşüş beklemediklerini sözlerine ekledi.

İnternethaber – 11 Şubat 2014

Yazıyı İnternethaber’in web sayfasından okumak için tıklayınız..