İnsan Kaynakları Topluluğu 20. Kariyer Günü’nü Düzenledi

İnsan Kaynakları Topluluğu 20. Kariyer Günü’nü Düzenledi
11.03.2020
2.782
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan Kaynakları Topluluğu (İKK) tarafından “20. Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Hukuk Fakültesinde düzenlenen etkinliğe Küçükoğlu Holding Eğitim Müdürü Murat Özen, Koçtaş İnsan Kaynakları Bölge Yöneticisi Pınar Uğur, Tırsan İnsan Kaynakları ve İş Yeri Psikoloğu Hasan Onur Demirci ve Saray Bisküvi İnsan Kaynakları Grup Müdürü Ahmet Koşkan konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.

Küçükoğlu Holding Eğitim Müdürü Murat Özen, geleceğin mesleklerini anlatarak konuşmasını başladı. Geleceğin mesleği olarak yapay zekânın ön plana çıktığını belirten Özen, “Yapay zekanın gelecek üzerindeki etkisi robotların yükselişidir. Bu durum bizler açısından endişe ile karşılanmaktadır. Geniş açıdan baktığımızda, dijital dönüşüm bize dünya genelinde milyonlarca insanın hayat koşullarını iyileştirmek ve yükselen gelir eşitsizliğini düzenlemek için bir fırsattır. Dolayısıyla korkmak yerine gelecekle ilgili insan ve makinanın nasıl yapılacağı hakkında kendimizi hazırlamalıyız” dedi.

“Dijital meslekler geleceğin en popüleri olacak”

Yapay zekanın birçok meslek gruplarını değiştireceğine vurgu yapan Özen, “Hayatımızın her alanında aktif olarak yer almaya başlayan yapay zeka, tezgahtarlık, spor eğitmenliği, tekstil gibi birçok meslek gruplarının kaybolmasına neden olmaktadır. Yapılan bazı araştırmalara göre, dijital dünyayı temel alan meslekler, geleceğin en popüler meslek grupları olacaktır. Büyük veri analistliği, siber güvenlik mühendisliği ve yaratıcı zeka kullanan tüm meslek grupları, iş hayatında daha etkin olarak tercih edilecek” diye konuştu.

“Zorlukları yönetmek belirleyicidir”

Koçtaş İnsan Kaynakları Bölge Yöneticisi Pınar Uğur, konuşmasında kendi geçmiş deneyimlerinden bahsederek, “İş sektörüne girdiğimiz andan itibaren başarı ve başarısızlıklarla karşı karşıya kalmaktayız. Bu başarısızlık durumları çalışma arkadaşlarımızla olduğu gibi çalışma alanlarımız ile ilgili olabilmektedir. Burada önemli olan karşılaştığımız başarısızlık karşısında bu durumu nasıl yönettiğimiz. Yönetilen krizin ise işyerine nasıl geri dönütü olduğudur. Buna göre değerlendirilmeye alınırsınız ve hangi pozisyonlarda çalışacağınız belirlenir. Çalışanların karşılaştıkları zorlukları nasıl yönettiği ve bu zorlukların nasıl üstesinden geldiği, onun çalışma pozisyonunu belirlemektedir” şeklinde konuştu.

“Uzmanlardan yardım istenmeli”

Tırsan İnsan Kaynakları ve İş Yeri Psikoloğu Hasan Onur Demirci, iş hayatında karşılaşılan zorlukların kişileri yorduğunu ve negatif bir etki oluşturduğunu belirterek, “Bu negatif etki iş hayatımızdan başlamak üzere bütün yaşamımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda bazı çözüm yollarına başvurmaktayız. En önemli çözüm uzmanlardan yardım istemektir. Bunun yanında daha sade ve duru bilgi ile hareket etmemiz gerekmektedir. Genellemelerden uzak durmalıyız. Mükemmeliyetçiliğin dayattığı ya hep ya hiç mantığından uzak durmalıyız. Bizlere gelen bilgilere dikkat etmeli, düşünce süzgecinin dışında kalanları önemsememeliyiz. Özellikle hayatımızdaki alaycı, hep savunan ve hep suçlayan kişilerden uzak durmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Bilgisayar programlarını bilmelisiniz”

Saray Bisküvi İnsan Kaynakları Grup Müdürü Ahmet Koşkan, insan kaynakları departmanlarının ne olduğu ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. İşletmelerin başarılı olabilmesi için fiziksel kaynaklara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Koşkan, insan kaynakları departmanlarının deneyimi ve becerileri kontrol etmeyi ve karar vermeyi sağladığını, bu departmanın ayrıca kurumun örgütlenmesini, yapılandırılmasını ve çalışanların ödüllendirilmesini sağladığını kaydetti.

Mesleği hakkında tecrübelerini paylaşan Koşkan, “Mezun olduktan sonra iş hayatında başarılı olabilmek için yabancı dil bilmelisiniz. Yapay zekanın ise dünya üzerindeki konumunu biliyoruz. Bunun da ilerleyen süreçlerde hayatımızın her alanına gireceği öngörülmektedir. Bunun için hayatımızı şekillendiren bilgisayar programlarını bilmelisiniz. Mezun olduğunuzda rakipleriniz çok olacak. Bu durum ise sizlerin iş alım sürecinde farklı olmanızı gerektirecek. Farkındalık yaratacak bir kişi olmanız gerekmektedir. Farkındalık yaratmak için girişken olun” dedi.

Etkinlik soru cevap bölümü ve konuşmacılara plaket takdimi ile devam etti.

11-03-2020 / Onur Işılgan


2.782 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.