İnsan Hakları Günü Konferansı

İnsan Hakları Günü Konferansı
10.12.2015
822
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir konferans düzenlendi.

SAÜ, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl İnsan Hakları Kurulu’nun ortaklaşa düzenlediği “Dünya İnsan Hakları Günü” konulu konferans Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Haydar Memiş, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çilekli ile STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, konferansın açılışında yaptığı konuşmasında dünyada insan hakları konusunda çifte standart uygulandığını söyledi. Vali Coş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok sayıda devlet kurmuş bir millet olmamıza rağmen geçmişimizde insan hakları adına kirli sahneler bulunmuyor. Bugün insan haklarının bayraktarlığı yaparak günah çıkarmak isteyen birçok batı ülkesinin 18’inci yüzyıldan itibaren mazlum milletleri iliklerine kadar sömürdüklerini hepimiz biliyoruz. Özellikle insan hakları konusunda oluşturulan batılı kurumların ve bunları yönetenlerin en önemli eksiklikleri, çifte standarda sahip olmaları. Türkiye’de meydana gelen bazı olayları büyüterek uluslararası gündeme taşımak isteyen bazı kuruluşların, çok daha büyük olayları görmezden geldiklerine de şahit oluyoruz. Filistin’deki yargısız infazlar karşısında susan çevrelerin çok daha önemsiz konularda fırtına kopararak çifte standart uyguladıklarını da görüyoruz. Bütün insanların yaratılıştan sahip oldukları haklarını son nefeslerine kadar kullanmalarını diliyorum. İnşallah Türkiye insan hakları konusunda da örnek ülkelerden biri haline gelecektir. Bundan 20 yıl önce yaygın şekilde işkence iddiaları mevcuttu. Bugün hamdolsun kolluk kuvvetlerine ait işkence iddiaları ortadan kalktı. Bu büyük bir başarıdır. Suriye’den göç eden 3 milyona yakın yaşam hakkı ihlaline maruz kalan insanları elimizden gelen en iyi şartlarda misafir etmemiz Türk Milleti olarak insan haklarına verdiğimiz değeri gösterir.”

Konferansta SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, “Türkiyede Sığınmacıların Hukuki Durumu”, SAÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Deniz Defne Kırlı Aydemir “Türk Hukuku Kapsamında Çocuk Haklarına Bir Bakış”, Yrd. Doç. Dr. Sn. Murat Erdem ise “Türk Hukukunda İnsan Haklarının Mevzuat Çerçevesinde Korunma Yolları” konulu birer sunum yaptılar.

Konferansta ayrıca Sakarya Valiliği ile Sakarya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen insan hakları konulu ‘Anı-Öykü Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi olan SAÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Fırat Remzi Gül, ödülünü Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un elinden aldı.

11/12/2015 – ST


822 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.