İletişim Fakültesi’nde Devir Teslim

İletişim Fakültesi’nde Devir Teslim
05.07.2013
710
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde devir teslim töreni yapıldı.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Metin Işık, İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Aytekin İşman’ın atanması ile dekanlık görevini devretti.

SAÜ İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve yöneticileri katıldı.

Prof. Dr. Aytekin İşman Kimdir?

Prof. Dr. Aytekin İşman, 1964 yılında Balıkesir iline bağlı Bandırma ilçesinin Bereketli Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Manisa iline bağlı Ahmetli ilçesinde tamamladı. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi lisans derecesini tamamladı. 1989-1990 yılları arasında aynı üniversitede yüksek lisans çalışmalarını sürdürürken YÖK-Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesinde Eğitim Uzmanı olarak çalıştı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı 1416 sayılı yurt dışı bursunu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’ne yüksek lisans ve doktora çalışmaları için gitti.

1994 yılında New York Üniversitesi Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Bölümü’nden master derecesi aldı. 1997 yılında Ohio Üniversitesi Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Bölümü’nde doktora derecesini tamamladı. Ohio Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde özellikle eğitim iletişimi ve iletişim teknolojileri ile ilgili çalışmalar yaptı

2000 yılında Yüksek Öğretim Kurulu’ndan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı’nda Doçentlik unvanı alan İŞMAN, 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı’nda Profesörlük unvanını aldı. 2013 yılında Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı ve bu tarihten itibaren İletişim Bilimleri Bölümü Başkanlığını yürüttü.

İşman’nın iletişim bariyerleri, eğitimde iletişim teknolojileri, uzaktan eğitimde iletişim modelleri, eğitimde iletişim tasarımı, toplumsal medya, sosyal medya ve eğitimde internet ve bilgisayar kullanımı konularında ulusal ve uluslararası indeksli dergilerde ve konferanslarda çeşitli bildiri ve makaleleri yayınlanmıştır.

Ulusal ve yerel gazetelerde çeşitli dönemlerde köşe yazarlığı yapmış olan Prof. Dr. Aytekin İşman evli ve iki çocuk babasıdır.

05/07/2013 – YC
710 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.