İlahiyat Fakütesinde Nûruddin es-Sâlimî Konulu Seminer Gerçekleşti

İlahiyat Fakütesinde Nûruddin es-Sâlimî Konulu Seminer Gerçekleşti
10.10.2023
618
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) İlahiyat Fakültesi’nde, Polonya Andrzej Frycz Modrzewski Krakow Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇ tarafından “Nûruddin es-Sâlimî ve Kavâiduhu el-fıkhıyye” konulu Arapça bir seminer gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın sunuculuğunu yapan Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri, seminerin başında Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇’nin özgeçmişi hakkında bilgi verdi.

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında İlahiyat Fakültesi’nde bulunan Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇ konuşmasının başında kendisine böyle bir fırsat sundukları için Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya teşekkürlerini iletti. Sunumunu Arapça olarak gerçekleştiren Prof. Dr. Zdanowskı̇, konuşmasının başında özetle İbazîyye’nin tarihine değindikten sonra Ummanlı tarihçi ve fakih Nûruddîn es-Sâlimî’nin (1869-1914) hayatı hakkında bilgi verdi.

Konuşmasının devamında Nûruddîn es-Sâlimî’nin fakih kimliği üzerinde duran Prof. Dr. Zdanowskı̇, kaleme almış olduğu “The Legal Reasoning of Nūr al-Dīn al-Sālimī (1869–1914)” isimli kitabı çerçevesinde Sâlimî’nin düşüncesi bağlamında “kanunun mahiyeti”, “fıkhî kaideler ve kanunla olan ilişkisi”, “fıkhî kaidelerinin nasıl formüle edileceği”, “dinî metinlerin hangi ilkeler çerçevesinde tefsir edileceği”, “genel ve özel (hâs) ifadeler arasında nasıl bir ilişki olduğu” gibi konular hakkında bilgi verdi.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın, Prof. Dr. Jerzy Zdanowskı̇’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

 

 

 
618 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.