İlahiyat Fakültesi Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı

İlahiyat Fakültesi Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı
05.10.2018
1.958
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Hazırlık sınıflarına yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı “Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Fakültemiz Arapça öğretimi ve öğretim kadrosu açısından en iyi fakültelerden birisidir. Hedefiniz sınıf geçmek değil Arapçayı en iyi şekilde öğrenmek olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmasında yurtdışı eğitim konusuna da değinen Dekan Bostancı, SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’deki ilahiyat fakülteleri arasında yurt dışına en çok öğrenci gönderen ikinci fakülte olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda bir konuşma yapan Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş ise hazırlık sınıfındaki eğitim-öğretim programı, önceki yıllardaki başarı durumları, sınav sistemi, devamsızlık hakkı gibi konularda öğrencilere bilgi verdi. Doç. Dr. Ermiş ayrıca yıl boyunca gerçekleştirilecek takviye dersler, programlar ve aktiviteler hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Toplantıda daha sonra Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğunun (Multekâ lugati’d-dâd) faaliyetleri hakkında bir slayt gösterisi izletildi. Geçen yıl hazırlık sınıfları ikincisi olan Nuriye Bektaş bir konuşma yaparak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ardından SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın organizasyonuyla geçtiğimiz yaz Ürdün Arapça Yaz Kursuna giden öğrencilerin hazırlamış oldukları bir slayt gösterisi izlettirildi.

Program, geçen yıl hazırlık sınıflarında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesiyle sona erdi.

05.10.2018 – YC


1.958 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.