İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Rektör Elmas’a Ziyaret

İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Rektör Elmas’a Ziyaret
29.01.2016
739
A+
A-

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi bünyesinde kalan ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin desteğiyle fakülte dışı özel bir takviye ders programına tabi olan fakülte öğrencileri, sömestr tatili programı münasebetiyle SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret etti.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen ziyarette, öğrencilerin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ile İlahiyat Fakültesi’nden öğretim üyeleri de yer aldı.

Ziyarette, öncelikle programın içeriği konusunda kısa bir sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrencilere bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Elmas, böyle bir programda yer almalarından ötürü öğrencileri tebrik etti. İmam Hatip liselerinin sayılarının son yıllarda arttığına dikkat çeken Elmas, Türkiye’nin bu konuda bir dönüşüm yaşandığını, bu atmosferi herkesin iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Değerlere yönelik olarak kampüste birçok değişikliğe ve yeniliğe gittiklerini söyleyen Prof. Dr. Elmas, şu değerlendirmelerde bulundu: “YÖK kanununda da zaten var olan ‘gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesi’ konusunda azami dikkat gösteriyoruz. Bizim iki tane temel misyonumuz var. Birincisi üniversitemizin akreditasyon ve kalite konularında, üniversite yönetimiyle ve yaptığı işlerle dünyanın en iyi üniversitesi olması. İkincisi ise değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek. Değerlerine bağlı nesil yetiştirmek konusunda da her şeyi yapmayı düşünüyoruz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Toplantı sonunda Rektör Elmas tarafından öğrencilere hediyeler verildi. Öğrenciler adına İlahiyat Fakültesi öğrencisi Elif Dikici, Elmas’a çiçek takdim etti. İlahiyat fakültesi öğrencisi Sümeyye Bilir de kendi yaptığı ebru tabloyu Elmas’a hediye etti.

29/01/2016 – ST


739 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.