Hafif Yağmur

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Katar’da

07.02.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 9 öğrenci Katar’a gitti.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri Katar Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi arasında imzalanmış olan Akademik İşbirliği Protokolü çerçevesinde Bahar döneminde Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi’nde öğrenim görecekler.

Yaz aylarında yine İlahiyat Fakültesi’nden 10 öğrenci aynı protokol kapsamında Katar’a gitmiş ve Edebiyat Fakültesi Yabancılara Arapça Öğretim Merkezi tarafından düzenlenen yoğunlaştırılmış Arapça Yaz Kursuna katılmışlardı.

İki üniversite arasında, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın 2016 Şubat ayında Katar Üniversitesi’ne yaptığı ziyaret esnasında imzalanan anlaşma sonrasında büyük bir ivme kazanan akademik işbirliklerinin, önümüzdeki dönemlerde daha da gelişmesi bekleniyor.

İlahiyat Fakültesi’nden 2 öğrenci de Mevlana Değişim Programı kapsamında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ne gitti. Güz döneminde yurt dışında olup bahar döneminde de öğrenimlerine yurt dışında devam edecek öğrencilerle birlikte İlahiyat Fakültesi’nden toplam 23 öğrenci Bahar Döneminde Ürdün, Malezya ve Katar’da öğrenim görecek.

07-02-2017 / İlahiyat F.