İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Fas’a Gitti

14.02.2018

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 7 öğrenci imzalanan ‘Akademik İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Fas’a gitti.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Sakarya Üniversitesi ile Karaviyyîn Üniversitesi arasında imzalanan ‘Akademik İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Bahar döneminde Karaviyyîn Üniversitesi Dâru’l-hadîs el-Hasaniyye Enstitüsü’nde öğrenim görecek.

Öğrenciler hem saygın bir eğitim kurumunda öğrenim görerek akademik yönden kendilerini geliştirecekler hem de Fas kültürünü yakından tanıma imkanı bulacak.

Merkezi Fas’ın Fes şehrinde bulunan ve 859 yılında kurulan Karaviyyîn Üniversitesi dünyanın kesintisiz eğitim veren en eski üniversitesi olma özelliğini taşımakta ve bu özelliği sebebiyle UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesinde yer almaktadır. İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin öğrenim göreceği Daru’l-hadis el-Hassaniyye Enstitüsü ise başkent Rabat’ta bulunmakta ve İslam Dünyasının İslami İlimler alanındaki saygın kurumları arasında kabul edilmektedir.

14.02.2018 – YC