İlahiyat Fakültesi Bölüm Seminerleri Devam Ediyor

İlahiyat Fakültesi Bölüm Seminerleri Devam Ediyor
12.12.2022
628
A+
A-

Sakarya Üniversitesi  (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri devam ediyor. Seminer dizisinin bu haftaki konuğu Dr. Betül Küçük oldu.

Dr. Betül Küçük’ün doktora tezinin konusu olan “Almanya’da İlk ve Ortaöğretimde Hıristiyanlık ve İslam Din Dersleri (Hessen Eyaleti Örneği)” hakkında yaptığı çevrimiçi sunum İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından ilgiyle karşılandı. Uzun yıllar Almanya’da yaşayan Dr. Betül Küçük birinci elden edindiği tecrübeleri ve bilgileri aktardı.

Seminerde ilk olarak Almanya’nın demografik yapısı dini eğilimlerinden bahsedildi. Sonrasında Almanya’daki eğitim sistemi, eğitim kademeleri ve bu kademelerdeki ders dağılımları, din dersinin programlardaki yeri konu edildi. Bilhassa Hessen eyaletinin örneklem olarak alındığı sunumda söz konusu eyalette bulunan Yahudi, Müslüman ve Hristiyan topluluklardan söz edildi.

Dr. Betül Küçük sunumunda din eğitimi konusunda Hıristiyanlık ile karşılaştırmalarda bulunarak dinleyicilere net bir tablo sundu. Sonuç ve öneriler kısmındaysa devlet ve dini gruplar arasında gelişecek olan anlayışa dayalı bir diyaloğun özellikle İslam dersleri özelinde önemli olduğunu vurguladı.

Sunumun ardından seminer, Dr. Betül Küçük’ün gelen soruları cevaplandırmasıyla birlikte son buldu.


628 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.