İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
24.10.2022
820
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Numan Ünver, Bölüm Başkanları ve akademik personel katıldı. Prof. Dr. Bostancı toplantıda kalite ve akreditasyon çalışmaları, stratejik amaçlar ve hedeflerin güncellenmesi, akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler, eğitim-öğretim faaliyetleri ve akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sözlerinin başında kalite ve akreditasyon çalışmalarına değinen Prof. Dr. Bostancı, “İki yıldan fazla bir zamandır sürdürülen akreditasyon çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı. Bu şekilde Türkiye’de ve İslam âleminde Yüksek Din Öğretimi alanında akreditasyon alan ilk fakülte olduk.” dedi. Fakültenin akreditasyon hususunda diğer fakültelere örneklik teşkil ettiğini belirten Dekan Bostancı, çok sayıda fakülteye talepleri üzerine öz değerlendirme raporunu örnek olarak gönderdiklerini söyledi. Prof. Dr. Bostancı, Kalite ve Akreditasyon Kurulu başkan ve üyelerine teşekkürlerini iletti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Prof. Dr. Bostancı tarafından Kalite ve Akreditasyon Kurulu üyeleri Prof. Dr. Osman Güman, Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Mete, Dr. Öğr. Üyesi Yunus Kaymaz, Arş. Gör. Dr. Tahir Çağman, Arş. Gör. Halil İbrahim Yılmaz, Arş. Gör. Afife Şeyma Taç ve Osman İşgüven’e akreditasyon başarılarından dolayı takdir belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Prof. Dr. Osman Güman da kalite ve akreditasyon çalışmalarına olan desteklerinden dolayı Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı’ya kurul adına teşekkürlerini ileterek hediye takdim etti.

Prof. Dr. Bostancı, stratejik amaçlar ve hedeflerin güncellenmesinden bahsederek fakültenin, üniversiteyle birlikte 2023-2027 Stratejik Planını güncelleme çalışmalarına başladığını ifade etti. Prof. Dr. Bostancı, bu kapsamda akademik personelden paydaşların beklentilerini almak üzere oluşturulan ankete katılarak görüşlerini belirtmelerini talep etti. Devamında Kalite ve Akreditasyon Kurulu yeni başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç tarafından SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin 4 aşamadan oluşan 2023-2027 Stratejik Plan Hazırlama Takvimi hakkında bilgi verildi.

Konuşmasında akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Bostancı, açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da iştirak ettiği, Değişen Dünyada Cami ve Fonksiyonları Uluslararası Sempozyumunu 7-9 Ekim tarihlerinde geniş bir katılımla ve başarıyla gerçekleştirdiklerini, Mayıs ayında da Uluslararası Tabiin Sempozyumunun gerçekleştirileceğini söyledi. Çarşamba konferansları ve bölüm seminerleri ile öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin bu öğretim yılında da devam edeceğini belirtti.

Toplantı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Batak ve İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Memiş’in bölümleriyle ilgili değerlendirmelerinin ardından sona erdi.


820 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.